Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Сицилианска пица
Сицилианска пица
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр. брашно
25 гр. мая
200 мл. прясно мляко (затоплено, но не горещо)
60 мл. зехтин
250 мл. топла вода
1 ч.л. сол
За гарниране:
400 гр. моцарела или настърган кашкавал
1/2 ч.ч. доматено пюре или 1-2 домата
шунка
1 ч.л. сух риган
Маята със солта се разтваря в малко топла вода. Брашното се смесва със зехтина, добавят се маята и прясното мляко и се меси. Прибавя се по малко от водата, докато се получи меко тесто. Оставя се да втаса около 1 час, докато удвои обема си.
След това тестото се разстила на тънък пласт в голяма тава върху хартия за печене. Запича се около 10 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. Като хване коричка се изважда и се слагат настърганата моцарела или кашкавал, отгоре нарязаните на много тънки филийки домати, поръсва се с ригана, отгоре се слага тънко нарязаната шунка и се поръсва с още малко кашкавал. Връща се във фурмата да се запече.
Още рецепти за Пици
Пица с пресни печурки и колбас
Пица с кашкавал, сирене и луканков салам
Пица с прошуто, смокини и моцарела
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Сицилианска пица
От форум:
От друг сайт:
Шери Курт