Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Щрудел с ябълки, златни стафиди и орехи

Щрудел с ябълки, златни стафиди и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

12 бр. фини кори за баница
100 г златни стафиди
1 1/3 ч.ч захар
½ ч.ч орехи
1 пакетче канела
16 - 17 с.л олио
1 кг ябълки
4 с.л галета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Щрудел с ябълки, златни стафиди и орехи

Голяма тава намазваме с 2 с.л. олио с помощта на силиконова четка. В купичка слагаме захарта и канелата и разбъркваме с лъжица. Смиламе орехи с помощта на машинка. В друга купичка смесваме златните стафиди и смлените орехи и разбъркваме с лъжица. Обелваме ябълките от кората и почистваме от семките. Настъргваме ябълките с едрото ренде в тава. Отцеждаме сока от ябълките леко и ги объркваме с галетата, за да не са много мокри. Разгръщаме корите за баница и си отделяме 6 по 2 бр. В две от корите наръсваме с ябълки равномерно. После ръсим със захар и канела. След това ръсим с орехи и стафиди. Най-отгоре за завършек ръсим с по 2 с.л олио. Навиваме на руло. Така процедираме докато свършат продуктите. Редим рулата едно до друго в тавата. Отгоре ръсим с 2-3 с.л олио. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Режем рулата като поизстинат с остър нож



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Щрудел с ябълки, златни стафиди и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама