Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Щрудел с ябълки и банан

Щрудел с ябълки и банан

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 ябълки /сладки/
1 банан
1 ч.ч захар
1 пакет кори за баница
½ пакетче канела
олио за ръсене
1 пакетче ванилия
½ ч.ч орехи
пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Щрудел с ябълки и банан

Смиламе орехите. Смесваме захарта с канелата в купа. Обелваме ябълките и махаме семките. Настъргваме с ренде ябълките в съд. Изстискваме ябълките с ръце в друг съд, за да се отцеди сока им и да не стане щрудела мокър. Обелваме банана и го режем на много малки парчета. Смесваме плодовете. Разстиламе корите за баница върху работния терен. Върху корите разстиламе от плодовата смес. После слагаме малко орехи и най-накрая захар с канела. Взимаме две кори и навиваме на руло. Намазваме с олио продълговата тава и нареждаме рулата. Поръсваме рулата с олио и печем в загрята на 180 градуса фурна. След като са се изпекли ги вадим и покриваме с кърпа. С остър нож режем щрудела на парчета и поръсваме с пудра захар.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Щрудел с ябълки и банан


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама