Начало » Предястия » Рецепти за Салати » рецепта Салата с лимец, пилешко филе, гъбки и авокадо

Салата с лимец, пилешко филе, гъбки и авокадо

Разпечатай

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 4 порции:
150 гр. лимец
200 гр. пилешко филе
250 гр. гъби печурки
1 връзка зелен лук
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 бр. авокадо
половин лимон
сол и черен пипер
зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Салата с лимец, пилешко филе, гъбки и авокадо

За приготвяне на салатата първо сварете лимеца по начина описан на опаковката, която сте закупили. През това време в загрят оребрен тиган с малко зехтин изпечете пилешкото месо като го овкусите със сол и черен пипер по вкус. Нарежете гъбите на филийки, зеления лук, чесъна и магданоза на ситно. Запържете и накрая добавете ситно нарязания магданоз.

Отцедете сварения лимец. Нарежете на кубчета пилешкото филе и авокадото. В купа смесете сварения лимец, запържените гъби, зеления лук, чесън, кубчетата пилешко филе и авокадо и разбъркайте. Овкусете със зехтин, лимон, сол и черен пипер. Салатата може да се поднесе както топла, така и студена. Добър апетит!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Салата с лимец, пилешко филе, гъбки и авокадо


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди