Начало » Предястия » Рецепти за Салати » рецепта Салата от гъби в еклери

Салата от гъби в еклери

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за салатата:
500 г пресни гъби
1-2 суп.лъж. зехтин
1 кофичка майонеза
1 каф.лъж. млян черен пипер
щипка лютив червен пипер
1-2 лъж. заквасена сметана
сок от 1/2 лимон

за еклерите:
3 яйца
200 мл. вода
щипка сол
120 г. брашно
8-9 суп.лъж. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Салата от гъби в еклери

Почистваме, нарязваме и задушаваме гъбите с 1-2 суп.лъж.зехтин,1 каф.лъж. черен пипер, щипка лют червен пипер и сол на вкус, докато се изпари течността от гъбите. Готовите гъби дръпваме от котлона и когато изстинат, смесваме с майонезата, 1-2 лъж. заквасена сметана, сок от 1/2 лимон.

За еклерите приготвяме парено тесто, като слагаме в тенджерка да заври 200 мл.вода с щипка сол и 8-9 суп.лъж. олио. След това изсипваме цялото брашно и бъркаме с лъжица докато тестото се събере на топка и се отделя от дъното на тенджерата. Оставяме да изстине и добавяме постепенно яйцата с непрекъснато разбъркване докато се усвоят от тестото (може да си помогнем с миксер за разбъркване на тесто). Готовото тесто шприцоваме на еклерчета в намазана с мазнина и посипана с брашно тавичка. Изпичаме в гореща фурна. Готовите еклери срязваме внимателно и пълним с гъбената салата. Декорираме според предпочитанията.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Това трябва да се опита.......



Ако желаете, може да сложите линк към Салата от гъби в еклери


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама