Публикувана от Илияна Димова на 16 Октомври 2012
![]() | Необходими продукти за салатата: 500 г пресни гъби 1-2 суп.лъж. зехтин 1 кофичка майонеза 1 каф.лъж. млян черен пипер щипка лютив червен пипер 1-2 лъж. заквасена сметана сок от 1/2 лимон за еклерите: 3 яйца 200 мл. вода щипка сол 120 г. брашно 8-9 суп.лъж. олио |
Почистваме, нарязваме и задушаваме гъбите с 1-2 суп.лъж.зехтин,1 каф.лъж. черен пипер, щипка лют червен пипер и сол на вкус, докато се изпари течността от гъбите. Готовите гъби дръпваме от котлона и когато изстинат, смесваме с майонезата, 1-2 лъж. заквасена сметана, сок от 1/2 лимон. За еклерите приготвяме парено тесто, като слагаме в тенджерка да заври 200 мл.вода с щипка сол и 8-9 суп.лъж. олио. След това изсипваме цялото брашно и бъркаме с лъжица докато тестото се събере на топка и се отделя от дъното на тенджерата. Оставяме да изстине и добавяме постепенно яйцата с непрекъснато разбъркване докато се усвоят от тестото (може да си помогнем с миксер за разбъркване на тесто). Готовото тесто шприцоваме на еклерчета в намазана с мазнина и посипана с брашно тавичка. Изпичаме в гореща фурна. Готовите еклери срязваме внимателно и пълним с гъбената салата. Декорираме според предпочитанията. |