Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Саламки с мас

Саламки с мас

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 бр. прясно яйце
1/2 чаена чаша прясно мляко
1/2 чаена чаша кисело мляко
2 каф. лъжички сол
1 каф. лъжичка захар
3 супени лъжици разтопена мас
1/3 кубче мая
брашно колкото е необходимо за еластично меко тесто

продукти за плънката:

150 г салам - камчия, телешки или хамбургски по вкус
50-60 г натрошено сирене
50 г настърган ситно кашкавал
1 галямо яйце

за намазване на саламките преди печене:
1 жълтък смесен с 1 супена лъжица олио
чубрица за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Саламки с мас

Замесваме тестото, като разбиваме яйцето и към него прибавяме разбити предварително прясно и кисело мляко, сол, захар, разтопена мас и мая. Разбъркваме добре и с брашно, колкото е необходимо, замесваме тесто. Оставяме да втаса, а може да замесим тестото от вечерта и да сложим в хладилника в полиетиленов плик и на сутринта имаме втасало тесто. От втасалото тесто правим топчета, които леко разточваме. В средата слагаме от плънката - смесени ситно нарязан салам, натрошено сирене, настърган кашкавал и яйце. Прегъваме и притискаме крайчетата с вилица. Намазваме с жълтък, смесен с олио и поръсваме с чубрица. Печем на 180 градуса фурна.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Саламки с мас


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама