Начало » Десерти » Рецепти за Рула » рецепта Руло щрудел
Руло щрудел
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
4 яйца
1 к. ч. захар
1 к. ч. брашно
ванилия
1 ч. л. бакпулвер
плънка:
4 настъргани ябълки
1 морков
1 ч. л. канела
3 с. л. галета
1 к. ч. накълцани орехи
4 с. л. сладко от сини сливи
пудра захар за поръсване
Разбиват се с миксер яйцата със захарта, добавят се ванилията и брашното с бакпулвера. Разбърква се и се оставя да се приготви плънката.
Настърганите ябълки и морков се изцеждат от сока, добавят се канелата и галета и се разбърква.
В тава, застлана с хартия за печене сипваме плънката и равномерно я разстиламе на блат, но да е на 1 см от стените на тавата. Отгоре се поръсват орехите и се залива с пандишпановата смес. Печем в загрята фурна 180-200 около 15-20 мин до суха клечка. Изважда се и се обръща върху нов лист хартия. Махнете хартията отгоре и намажете сладкото. Завива се на руло. Отвива се щом се охлади и се поръсва с пудра захар. Да ви е сладко !
Още рецепти за Рула
Руло с какао и пудра захар с пълнеж от сладко от сливи и орехи
Руло с ядки, стафиди и бисквити
Руло с какаови и маслени бисквити
Pуло със сладко от сливи, пудра захар и канела
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Изглежда страхотно :)
Ако желаете, може да сложите линк към Руло щрудел
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова