www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 26 Ноември 2013

Руло щрудел

Необходими продукти
за блата:
4 яйца
1 к. ч. захар
1 к. ч. брашно
ванилия
1 ч. л. бакпулвер

плънка:
4 настъргани ябълки
1 морков
1 ч. л. канела
3 с. л. галета
1 к. ч. накълцани орехи
4 с. л. сладко от сини сливи

пудра захар за поръсване

Разбиват се с миксер яйцата със захарта, добавят се ванилията и брашното с бакпулвера. Разбърква се и се оставя да се приготви плънката.

Настърганите ябълки и морков се изцеждат от сока, добавят се канелата и галета и се разбърква.

В тава, застлана с хартия за печене сипваме плънката и равномерно я разстиламе на блат, но да е на 1 см от стените на тавата. Отгоре се поръсват орехите и се залива с пандишпановата смес. Печем в загрята фурна 180-200 около 15-20 мин до суха клечка. Изважда се и се обръща върху нов лист хартия. Махнете хартията отгоре и намажете сладкото. Завива се на руло. Отвива се щом се охлади и се поръсва с пудра захар. Да ви е сладко !