Публикувана от Виолета Матева на 26 Ноември 2013
Необходими продукти за блата: 4 яйца 1 к. ч. захар 1 к. ч. брашно ванилия 1 ч. л. бакпулвер плънка: 4 настъргани ябълки 1 морков 1 ч. л. канела 3 с. л. галета 1 к. ч. накълцани орехи 4 с. л. сладко от сини сливи пудра захар за поръсване | |
Разбиват се с миксер яйцата със захарта, добавят се ванилията и брашното с бакпулвера. Разбърква се и се оставя да се приготви плънката. Настърганите ябълки и морков се изцеждат от сока, добавят се канелата и галета и се разбърква. В тава, застлана с хартия за печене сипваме плънката и равномерно я разстиламе на блат, но да е на 1 см от стените на тавата. Отгоре се поръсват орехите и се залива с пандишпановата смес. Печем в загрята фурна 180-200 около 15-20 мин до суха клечка. Изважда се и се обръща върху нов лист хартия. Махнете хартията отгоре и намажете сладкото. Завива се на руло. Отвива се щом се охлади и се поръсва с пудра захар. Да ви е сладко ! |