Начало » Десерти » Рецепти за Рула » рецепта Руло с какао и пудра захар с пълнеж от сладко от сливи и орехи

Руло с какао и пудра захар с пълнеж от сладко от сливи и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 яйца - големи
6 с.л захар
6 с.л брашно
1 ч.л бакпулвер
1 ампула течна ванилия
кора - от ½ лимон
1 с.л какао
1 малка щипка сол
1 с.л пудра захар
½ ч.ч орехи
сладко от сливи /домашно/ - 1 малко бурканче

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Руло с какао и пудра захар с пълнеж от сладко от сливи и орехи

Слагаме яйцата на стайна температура, преди да почнем да правим рулото. Използвала съм големи домашни яйца. Отделят се белтъците от жълтъците в отделни купи. Купите трябва да са сухи. Пресяваме брашното отделно и го смесваме с пудрата захар. Отделяме го, за да ни е готово. Белтъците с малка щипката сол се разбиват на сняг с помощта на миксер, като разбиваме продължително. В другата купа при жълтъците отмерваме точно 6 с.л бяла захар и разбиваме с миксера. Трябва хубаво да ги разбием, така че да са разтопи захарта. Настъргваме на дребното ренде ½ кора от жълт лимон. Ако имате такова за цитруси използвайте него, ако не - обикновено. Прибавяме при жълтъците ванилията и лимоновата кора. Лъжица по лъжица прибавяме брашното в сместа. Смесваме смесите от двете купи заедно. Разбъркваме внимателно с шпатула. Слагаме хартия за печене в тавата на фурната. Изсипваме сместа равномерно и заглаждаме. Печем в загрята на 190 градуса фурна за около 9 минути. След като изпечем рулото го отлепваме внимателно от хартията. Обръщаме го върху кърпа леко влажна. Навиваме го с кърпата и го оставяме така докато изстине. После го отвиваме и го мажем с домашно сладко от сливи. Почистваме орехите и ги смиламе с машинка за мелене. Нужни са ни около ½ ч.ч смлени. Поръсваме с орехи върху намазаното сладко. Навиваме рулото с кърпата. Слагаме го в табла или продълговата чиния. Поръсваме първо с пудра захар обилно по дължина с помощта на цедка. После поръсваме със същото количество какао.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Руло с какао и пудра захар с пълнеж от сладко от сливи и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама