Начало » Десерти » Рецепти за Рула » рецепта Руло с какао и пудра захар с пълнеж от сладко от сливи и орехи
Руло с какао и пудра захар с пълнеж от сладко от сливи и орехи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 яйца - големи
6 с.л захар
6 с.л брашно
1 ч.л бакпулвер
1 ампула течна ванилия
кора - от ½ лимон
1 с.л какао
1 малка щипка сол
1 с.л пудра захар
½ ч.ч орехи
сладко от сливи /домашно/ - 1 малко бурканче
Слагаме яйцата на стайна температура, преди да почнем да правим рулото. Използвала съм големи домашни яйца. Отделят се белтъците от жълтъците в отделни купи. Купите трябва да са сухи. Пресяваме брашното отделно и го смесваме с пудрата захар. Отделяме го, за да ни е готово. Белтъците с малка щипката сол се разбиват на сняг с помощта на миксер, като разбиваме продължително. В другата купа при жълтъците отмерваме точно 6 с.л бяла захар и разбиваме с миксера. Трябва хубаво да ги разбием, така че да са разтопи захарта. Настъргваме на дребното ренде ½ кора от жълт лимон. Ако имате такова за цитруси използвайте него, ако не - обикновено. Прибавяме при жълтъците ванилията и лимоновата кора. Лъжица по лъжица прибавяме брашното в сместа. Смесваме смесите от двете купи заедно. Разбъркваме внимателно с шпатула. Слагаме хартия за печене в тавата на фурната. Изсипваме сместа равномерно и заглаждаме. Печем в загрята на 190 градуса фурна за около 9 минути. След като изпечем рулото го отлепваме внимателно от хартията. Обръщаме го върху кърпа леко влажна. Навиваме го с кърпата и го оставяме така докато изстине. После го отвиваме и го мажем с домашно сладко от сливи. Почистваме орехите и ги смиламе с машинка за мелене. Нужни са ни около ½ ч.ч смлени. Поръсваме с орехи върху намазаното сладко. Навиваме рулото с кърпата. Слагаме го в табла или продълговата чиния. Поръсваме първо с пудра захар обилно по дължина с помощта на цедка. После поръсваме със същото количество какао.
Още рецепти за Рула
Руло с ядки, стафиди и бисквити
Руло с какаови и маслени бисквити
Pуло със сладко от сливи, пудра захар и канела
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Руло с какао и пудра захар с пълнеж от сладко от сливи и орехи
От форум:
От друг сайт: