Начало » Десерти » Рецепти за Рула » рецепта Руло с десертно нишесте

Руло с десертно нишесте

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 яйца
1 ч.чаша кристална захар
1 бакпулвер
2 пакетчета десертно нишесте ягода
2 пакетчета суха сметана за сладкиши
2 ванилии
сок от компот

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Руло с десертно нишесте

Разделяме белтъци от жълтъци на 5 яйца. Разбиваме на твърд сняг белтъците с половината захар и смесваме с разбитите с другата захар жълтъци. Към тях прибавяме 2 пакетчета десертно нишесте, смесени с 1 бакпулвер и ванилии. Сместа изсипваме в правоъгълната тавичка на фурната, покрита с намазана с мазнина хартия за печене.Печем в загрята на 180 градуса фурна. Проверяваме с клечица дали е готов блата.

След като блатът се изпече го обръщаме върху посипана с кристална захар кухненска кърпа или хартия. Навиваме на руло. Като изстине развиваме и махаме хартията за печене. Ръсим блата със сок от компот. Намазваме с едното пакетче суха сладкарска сметана, приготвено според указанията на опаковката. Навиваме рулото и намазваме с другото пакетче сметана.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


добра идея...



Ако желаете, може да сложите линк към Руло с десертно нишесте


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама