Публикувана от Илияна Димова на 27 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 5 яйца 1 ч.чаша кристална захар 1 бакпулвер 2 пакетчета десертно нишесте ягода 2 пакетчета суха сметана за сладкиши 2 ванилии сок от компот |
Разделяме белтъци от жълтъци на 5 яйца. Разбиваме на твърд сняг белтъците с половината захар и смесваме с разбитите с другата захар жълтъци. Към тях прибавяме 2 пакетчета десертно нишесте, смесени с 1 бакпулвер и ванилии. Сместа изсипваме в правоъгълната тавичка на фурната, покрита с намазана с мазнина хартия за печене.Печем в загрята на 180 градуса фурна. Проверяваме с клечица дали е готов блата. След като блатът се изпече го обръщаме върху посипана с кристална захар кухненска кърпа или хартия. Навиваме на руло. Като изстине развиваме и махаме хартията за печене. Ръсим блата със сок от компот. Намазваме с едното пакетче суха сладкарска сметана, приготвено според указанията на опаковката. Навиваме рулото и намазваме с другото пакетче сметана. |