Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Рози с шунка

Рози с шунка

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. вода
1/2 прясно мляко
1/4 кубче мая
1/2 ч.л. сол
4 с.л. олио
1 ч.л. захар
1 белтък
1 жълтък за намазване
шунка или мек салам
олио - за намазване на формите
брашно - за набрашняване на формите

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Рози с шунка

Пресяваме брашното в тава. В брашното правим кладенче. В купичка  делим жълтъка от белтъка. Белтъка го слагаме в кладенчето, с жълтъка ще намажем розичките. В кладенчето слагаме солта и олиото. Стопляме водата и в нея слагаме захарта и разбъркваме да се разтвори. След това в топлата вода слагаме и 1/4 от 1 кубче прясна мая. Разбъркваме и оставяме да шупне. Към маята можем да добавим и 1 с.л. брашно.След като шупне маята я прибавяме към брашното. Добавяме и прясното мляко. Замесваме тестото. След като го омесим, го слагаме в съд, леко намаслен и покриваме с кухненеска кърпа на топло да втаса. Оставих го да втаса 1 час. Тестото бухна достатъчно.

Набрашняваме си масата с брашно и разточваме голям лист - не много дебел, с форма на правоъгълник. Режем от правоъгълника шест ленти. Дължината е в зависимост диаметъра на гнездата на формата за мъфини. Ако е със среден размер, в тази, която аз ги правя, т.е 7 см, дължината трябва да е приблизително 25 см и да са широки 4-4, 5 см., но вие ще си прецините. Режим лентите. Режем шунката на тънки слайсове. Може да се използва шунка, защото е по-мека, или мекколбас, предвид че навиването ще става по лесно. По дължината на лентата слагаме едно до друго парчета слайсове шунка, както в случая, или мек тънък салам. Между тях оставаме леко разстояние 2 мм. Саламът трябва да излиза извън лентата в горната си част, а в долният да не е до самия край. Навиваме на руло. Можем леко да разрошим розите. Намазваме гнездата на мъфините и набрашняваме с брашно. Тестото е за 6 бр. мъфини. Слагаме розите. Оставяме да втасат за 30-35 мин, покрити с кухненеска кърпа на топло. След като втасат, си разбиваме жълтъка и мажем повърхността на розите в часта, където е тестото със силиконова четка, ако нямате, може и с крайче на салфетка. Печем розите в загрята на 180 градуса фурна. След като са готови, вадим и слагаме в чиния.


Продукти: брашно, вода, прясно мляко, мая, сол, олио, захар, яйца, шунка, салам

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Рози от ябълки

Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Чудесно предложение и много добра идея за парти хапки!



Ако желаете, може да сложите линк към Рози с шунка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама