Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Рози с шунка

Рози с шунка

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. вода
1/2 прясно мляко
1/4 кубче мая
1/2 ч.л. сол
4 с.л. олио
1 ч.л. захар
1 белтък
1 жълтък за намазване
шунка или мек салам
олио - за намазване на формите
брашно - за набрашняване на формите

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Рози с шунка

Пресяваме брашното в тава. В брашното правим кладенче. В купичка  делим жълтъка от белтъка. Белтъка го слагаме в кладенчето, с жълтъка ще намажем розичките. В кладенчето слагаме солта и олиото. Стопляме водата и в нея слагаме захарта и разбъркваме да се разтвори. След това в топлата вода слагаме и 1/4 от 1 кубче прясна мая. Разбъркваме и оставяме да шупне. Към маята можем да добавим и 1 с.л. брашно.След като шупне маята я прибавяме към брашното. Добавяме и прясното мляко. Замесваме тестото. След като го омесим, го слагаме в съд, леко намаслен и покриваме с кухненеска кърпа на топло да втаса. Оставих го да втаса 1 час. Тестото бухна достатъчно.

Набрашняваме си масата с брашно и разточваме голям лист - не много дебел, с форма на правоъгълник. Режем от правоъгълника шест ленти. Дължината е в зависимост диаметъра на гнездата на формата за мъфини. Ако е със среден размер, в тази, която аз ги правя, т.е 7 см, дължината трябва да е приблизително 25 см и да са широки 4-4, 5 см., но вие ще си прецините. Режим лентите. Режем шунката на тънки слайсове. Може да се използва шунка, защото е по-мека, или мекколбас, предвид че навиването ще става по лесно. По дължината на лентата слагаме едно до друго парчета слайсове шунка, както в случая, или мек тънък салам. Между тях оставаме леко разстояние 2 мм. Саламът трябва да излиза извън лентата в горната си част, а в долният да не е до самия край. Навиваме на руло. Можем леко да разрошим розите. Намазваме гнездата на мъфините и набрашняваме с брашно. Тестото е за 6 бр. мъфини. Слагаме розите. Оставяме да втасат за 30-35 мин, покрити с кухненеска кърпа на топло. След като втасат, си разбиваме жълтъка и мажем повърхността на розите в часта, където е тестото със силиконова четка, ако нямате, може и с крайче на салфетка. Печем розите в загрята на 180 градуса фурна. След като са готови, вадим и слагаме в чиния.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Чудесно предложение и много добра идея за парти хапки!



Ако желаете, може да сложите линк към Рози с шунка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама