Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Раирани кренвиршки с чубрица

Раирани кренвиршки с чубрица

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 ч.ч. брашно
75 мл. олио
150 мл. прясно мляко
¼ кубче мая
2/3 ч.л. захар
2/3 ч.л. сол
1 яйце
3 бр. кренвирши

за намазване:
1 с.л. масло 
1 жълтък

за поръсване:

суха ронена чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Раирани кренвиршки с чубрица

Пресявам брашното в голяма купа. Разбивам яйцето отделно, но може и да го чукнем веднага в брашното. Правя кладенче в брашното и слагам яйцето, олиото, солта. Стоплям леко прясното мляко и размивам маята. В прясното мляко слагам и захарта и 1 с.л брашно, разбърквам с лъжица. Оставям маята да шупне добре на топло за 10 мин. Изсипвам прясното мляко със захарта при брашното. Замесвам тестото. Набрашнявам леко плота и доомесвам тестото много добре. Оставям да втаса тестото на топло, завито с кърпа за около 40 мин. Докато втасва нарязвам кренвиршите на ленти.

Вече втасалото тесто го разделям на 9 части. Всяка част я разточвам с овална форма. В началото на всеки овал подреждам лента от кренвирша. Лентичката е в зависимост от големината на кръга. 2/3 от овала от края до 1/3 част от другата част режа с нож 8 броя ленти. В частта, в която е кренвирша навивам в посока лентите. Образуват се раирани закуски. Края на лентите трябва да са в долната част, скрити, като ги редим в тавата. Тавата, в която ще печем кренвиршките я застиламе с хартия за печене. Подреждаме раираните закуски в тавата на разстояние едно от друго, защото при втасването ще увиличат обема си. Оставяме закуските покрити с кърпа на страна да втасат. Втасват 30 мин.

В отделна купичка си отделям жълтъка от белтъка и го разбивам с вилица много добре. Към жълтъка прибавям и 1 с.л размекнато масло и разбърквам много добре. Получава се хубава ароматна смес, с която ще намажем закуските. След като втасат ги намазваме с четка. Отгоре поръсваме с ронена суха чубрица. Печем на 180 градуса в предварително зарята фурна. В подходяща чиния слагаме салфетка, за да не станат мокри. В чинията подреждаме раираните кренвиршки с чубрица. Хапваме с кисело мляко или айран.


Продукти: брашно, олио, прясно мляко, мая, захар, сол, яйца, кренвирши, краве масло, чубрица

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Кренвиршки
Кренвиршки - II вариант
Кренвиршки със семена

Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Раирани кренвиршки с чубрица


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама