Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Раирани кренвиршки с чубрица
Раирани кренвиршки с чубрица
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 ч.ч. брашно
75 мл. олио
150 мл. прясно мляко
¼ кубче мая
2/3 ч.л. захар
2/3 ч.л. сол
1 яйце
3 бр. кренвирши
за намазване:
1 с.л. масло
1 жълтък
за поръсване:
суха ронена чубрица
Пресявам брашното в голяма купа. Разбивам яйцето отделно, но може и да го чукнем веднага в брашното. Правя кладенче в брашното и слагам яйцето, олиото, солта. Стоплям леко прясното мляко и размивам маята. В прясното мляко слагам и захарта и 1 с.л брашно, разбърквам с лъжица. Оставям маята да шупне добре на топло за 10 мин. Изсипвам прясното мляко със захарта при брашното. Замесвам тестото. Набрашнявам леко плота и доомесвам тестото много добре. Оставям да втаса тестото на топло, завито с кърпа за около 40 мин. Докато втасва нарязвам кренвиршите на ленти.
Вече втасалото тесто го разделям на 9 части. Всяка част я разточвам с овална форма. В началото на всеки овал подреждам лента от кренвирша. Лентичката е в зависимост от големината на кръга. 2/3 от овала от края до 1/3 част от другата част режа с нож 8 броя ленти. В частта, в която е кренвирша навивам в посока лентите. Образуват се раирани закуски. Края на лентите трябва да са в долната част, скрити, като ги редим в тавата. Тавата, в която ще печем кренвиршките я застиламе с хартия за печене. Подреждаме раираните закуски в тавата на разстояние едно от друго, защото при втасването ще увиличат обема си. Оставяме закуските покрити с кърпа на страна да втасат. Втасват 30 мин.
В отделна купичка си отделям жълтъка от белтъка и го разбивам с вилица много добре. Към жълтъка прибавям и 1 с.л размекнато масло и разбърквам много добре. Получава се хубава ароматна смес, с която ще намажем закуските. След като втасат ги намазваме с четка. Отгоре поръсваме с ронена суха чубрица. Печем на 180 градуса в предварително зарята фурна. В подходяща чиния слагаме салфетка, за да не станат мокри. В чинията подреждаме раираните кренвиршки с чубрица. Хапваме с кисело мляко или айран.
Още рецепти за Други закуски
Кифли с майонеза с пълнеж-локум
Солен кекс със сирена, маслини и семена
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Раирани кренвиршки с чубрица
От форум:
От друг сайт: