Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пърленки с риган
Пърленки с риган

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 мл прясно мляко
4 с л олио
1 ч л сол
1 ч л захар
1 пакет суха мая
400 г брашно
3-4 щипки риган
Маята разтваряме в топлото мляко със захарта и оставяме да бухне.
Замесва се меко тесто с останалите продукти и оставяме да втаса. Ако искате разделете на две части, но може и само една.
Оформят се пърленките, намазваме с олио и поръсваме риган. Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване. Много вкусни и ароматни !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Пърленки с риган
От форум:
От друг сайт:
Марияна Желева