Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пърленки с лимецево, бяло брашно и шарена сол

Пърленки с лимецево, бяло брашно и шарена сол

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч брашно от лимец
½ ч.ч пшенично брашно
1 яйце - малко
½ ч.ч кисело мляко
шарена сол – за поръсване
1 ч.л зехтин
много малка щипка сол
½ ч.л суха мая

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пърленки с лимецево, бяло брашно и шарена сол

Разбиваме едно яйце в малка купа с малка щипка сол. После ги ръсим с шарена сол и не трябва да се прекалява. Добавяме киселото мляко и зехтина. Разбъркваме всичко. Добавяме маята. Пресяваме брашното и го прибавяме при течните съставки. Замесваме тестото. Оставяме го да почине на топло за 30 минути, покрито с кухненска кърпа. Разделяме тестото на равни части. С ръце оформяме топки. Набрашняваме масата и разточваме всяка топка с размери на малка кръгла чиния. Загряваме тигана на котлона. Само първият път го мажем с масло. Поръсваме питките от двете страни с шарена сол. Като се загрее слагаме кръглите питки да се пекат. Обръщаме от другата страна докато се опекат и станат на ивички. Като ги опечем ги слагаме в съд и покриваме с кърпа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пърленки с лимецево, бяло брашно и шарена сол


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама