Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пърленки с лимецево, бяло брашно и шарена сол
Пърленки с лимецево, бяло брашно и шарена сол

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч брашно от лимец
½ ч.ч пшенично брашно
1 яйце - малко
½ ч.ч кисело мляко
шарена сол – за поръсване
1 ч.л зехтин
много малка щипка сол
½ ч.л суха мая
Разбиваме едно яйце в малка купа с малка щипка сол. После ги ръсим с шарена сол и не трябва да се прекалява. Добавяме киселото мляко и зехтина. Разбъркваме всичко. Добавяме маята. Пресяваме брашното и го прибавяме при течните съставки. Замесваме тестото. Оставяме го да почине на топло за 30 минути, покрито с кухненска кърпа. Разделяме тестото на равни части. С ръце оформяме топки. Набрашняваме масата и разточваме всяка топка с размери на малка кръгла чиния. Загряваме тигана на котлона. Само първият път го мажем с масло. Поръсваме питките от двете страни с шарена сол. Като се загрее слагаме кръглите питки да се пекат. Обръщаме от другата страна докато се опекат и станат на ивички. Като ги опечем ги слагаме в съд и покриваме с кърпа.
Още рецепти за Други изделия
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Солени мъфини със сирене и извара
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пърленки с лимецево, бяло брашно и шарена сол
От форум:
От друг сайт: