Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пърленки с лимецево, бяло брашно и шарена сол
Пърленки с лимецево, бяло брашно и шарена сол

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч брашно от лимец
½ ч.ч пшенично брашно
1 яйце - малко
½ ч.ч кисело мляко
шарена сол – за поръсване
1 ч.л зехтин
много малка щипка сол
½ ч.л суха мая
Разбиваме едно яйце в малка купа с малка щипка сол. После ги ръсим с шарена сол и не трябва да се прекалява. Добавяме киселото мляко и зехтина. Разбъркваме всичко. Добавяме маята. Пресяваме брашното и го прибавяме при течните съставки. Замесваме тестото. Оставяме го да почине на топло за 30 минути, покрито с кухненска кърпа. Разделяме тестото на равни части. С ръце оформяме топки. Набрашняваме масата и разточваме всяка топка с размери на малка кръгла чиния. Загряваме тигана на котлона. Само първият път го мажем с масло. Поръсваме питките от двете страни с шарена сол. Като се загрее слагаме кръглите питки да се пекат. Обръщаме от другата страна докато се опекат и станат на ивички. Като ги опечем ги слагаме в съд и покриваме с кърпа.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пърленки с лимецево, бяло брашно и шарена сол
От форум:
От друг сайт: