Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пърленка с кашкавал и сирена
Пърленка с кашкавал и сирена

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч. ч. топла вода
1 пакет суха мая
1 ч. л. захар
1 равна ч. л. сол
2 с. л. олио
500 г. брашно
гарниране:
100 г. пушен кашкавал Жоси
30 г. топено сирене
50 г. бяло краве сирене
сминдух за поръсване
малки парченца масло
Маята се разтваря в топлата вода със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в брашното, добавяме олиото и солта, замесваме тесто и оставяме да втаса 30 мин.
Готовото тесто се разделя на 4 части. Всяка с намаслени ръце се оформя на питка с големина на чиния, отгоре се поставя натрошено сирене, парченца топено сирене, поръсваме смундух и настъргваме кашкавала. Тук-там се поставят парченца масло.
Печем в загрята фурна на 170 градуса 25 минути до зачервяване на кашкавала.
Уникално вкусни пърленки!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пърленка с кашкавал и сирена
От форум:
От друг сайт: