Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пърленка с кашкавал и сирена

Пърленка с кашкавал и сирена

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч. ч. топла вода
1 пакет суха мая
1 ч. л. захар
1 равна ч. л. сол
2 с. л. олио
500 г. брашно

гарниране:
100 г. пушен кашкавал Жоси
30 г. топено сирене
50 г. бяло краве сирене
сминдух за поръсване
малки парченца масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пърленка с кашкавал и сирена

Маята се разтваря в топлата вода със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в брашното, добавяме олиото и солта, замесваме тесто и оставяме да втаса 30 мин.

Готовото тесто се разделя на 4 части. Всяка с намаслени ръце се оформя на питка с големина на чиния, отгоре се поставя натрошено сирене, парченца топено сирене, поръсваме смундух и настъргваме кашкавала. Тук-там се поставят парченца масло.

Печем в загрята фурна на 170 градуса 25 минути до зачервяване на кашкавала.

Уникално вкусни пърленки!



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пърленка с кашкавал и сирена


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама