www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 26 Януари 2015

Пърленка с кашкавал и сирена

Необходими продукти
1 ч. ч. топла вода
1 пакет суха мая
1 ч. л. захар
1 равна ч. л. сол
2 с. л. олио
500 г. брашно

гарниране:
100 г. пушен кашкавал Жоси
30 г. топено сирене
50 г. бяло краве сирене
сминдух за поръсване
малки парченца масло

Маята се разтваря в топлата вода със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в брашното, добавяме олиото и солта, замесваме тесто и оставяме да втаса 30 мин.

Готовото тесто се разделя на 4 части. Всяка с намаслени ръце се оформя на питка с големина на чиния, отгоре се поставя натрошено сирене, парченца топено сирене, поръсваме смундух и настъргваме кашкавала. Тук-там се поставят парченца масло.

Печем в загрята фурна на 170 градуса 25 минути до зачервяване на кашкавала.

Уникално вкусни пърленки!