Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пълнозърнести питки с кренвирш и сирене
Пълнозърнести питки с кренвирш и сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 яйца без един жълтък
1 ч л суха мая
1 к ч кисело мляко
1 равна ч л сода за хляб
2 с л зехтин
100 мл топла вода за маята
1 ч л захар
1 ч л сол
1 ч ч пълнозърнесто брашно
3 ч ч бяло брашно
2 кренвирша
100 г сирене
микс семена
Маята се разтваря в топлата вода със захарта и 1 с. л. бяло брашно. Оставяме да се активира.
В тавичка смесваме двата вида брашна, сипваме киселото мляко с разбита в него сода, солта, зехтина, яйцата леко разбити, маята и замесваме тесто. Оставя се 30 мин. да почине.
Кренвиршът се нарязва на парчета по 2-3 см, отгоре с нож се нарязва като цвете. Късаме топче тесто и оформяме късо фитилче, което се навива край кренвирша. Останалите се оформят на топчета, в средата се поставя сирене. Нареждат се в тава върху хартия за печене. Намазваме с разбит жълтък с малко олио и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност. Вкусна неделна закуска за цялото семейство !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пълнозърнести питки с кренвирш и сирене
От форум:
От друг сайт: