Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пълнозърнести питки с кренвирш и сирене

Пълнозърнести питки с кренвирш и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца без един жълтък
1 ч л суха мая
1 к ч кисело мляко
1 равна ч л сода за хляб
2 с л зехтин
100 мл топла вода за маята
1 ч л захар
1 ч л сол
1 ч ч пълнозърнесто брашно
3 ч ч бяло брашно
2 кренвирша
100 г сирене
микс семена

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пълнозърнести питки с кренвирш и сирене

Маята се разтваря в топлата вода със захарта и 1 с. л. бяло брашно. Оставяме да се активира.

В тавичка смесваме двата вида брашна, сипваме киселото мляко с разбита в него сода, солта, зехтина, яйцата леко разбити, маята и замесваме тесто. Оставя се 30 мин. да почине.

Кренвиршът се нарязва на парчета по 2-3 см, отгоре с нож се нарязва като цвете. Късаме топче тесто и оформяме късо фитилче, което се навива край кренвирша. Останалите се оформят на топчета, в средата се поставя сирене. Нареждат се в тава върху хартия за печене. Намазваме с разбит жълтък с малко олио и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност. Вкусна неделна закуска за цялото семейство !



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пълнозърнести питки с кренвирш и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама