Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Пурички баклава

Пурички баклава

Разпечатай

от готварската книга на ЛЮБКА ПЕРЧЕКЛИЙСКА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет фини кори
1 ч.ч. прясно мляко (или вода)
4-5 с.л. грис
1 ч.ч. олио
2 ч.ч.смлени орехи
1/2 кубче мая
3 с.л. канела
брашно колкото поеме - около 0,500 гр.
олио (масло) за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пурички баклава

В купа се смесват орехите, млякото, гриса, канелата и брашното. Добавете маята и омесете плънката като тесто. Пребройте колко листа кори има в пакета, след това ще можете да прецените как да разпределите плънката. По 2 топчета от плънката на кора. Взима се по 1 лист от корите, намазва се с олио (масло) и се прегъват от към широката им страна. В двата края на кората се слага от плънката и се завива на руло. Трябва да се получат две рула, разрязват се на 2 и след това на още 2. От една кора се получават 4 пурички. Готовите пурички се нареждат в намаслена тава. Когато са готови всички пурички се заливат с разтопено масло. Пекат се на 170 градуса до готовност. Когато пуричките изстинат се заливат със сироп.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пурички баклава


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама