Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Пурички баклава
Пурички баклава

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет фини кори
1 ч.ч. прясно мляко (или вода)
4-5 с.л. грис
1 ч.ч. олио
2 ч.ч.смлени орехи
1/2 кубче мая
3 с.л. канела
брашно колкото поеме - около 0,500 гр.
олио (масло) за поръсване
В купа се смесват орехите, млякото, гриса, канелата и брашното. Добавете маята и омесете плънката като тесто. Пребройте колко листа кори има в пакета, след това ще можете да прецените как да разпределите плънката. По 2 топчета от плънката на кора. Взима се по 1 лист от корите, намазва се с олио (масло) и се прегъват от към широката им страна. В двата края на кората се слага от плънката и се завива на руло. Трябва да се получат две рула, разрязват се на 2 и след това на още 2. От една кора се получават 4 пурички. Готовите пурички се нареждат в намаслена тава. Когато са готови всички пурички се заливат с разтопено масло. Пекат се на 170 градуса до готовност. Когато пуричките изстинат се заливат със сироп.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пурички баклава
От форум:
От друг сайт: