Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пухкави сиренки с масло

Пухкави сиренки с масло

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 щипка сол
1 1/2 ч.ч. сирене
3 с.л. масло
4 с.л. разтопено масло - за оформяне
½  жълтък с 2 с.л. олио
½ пакетче суха мая
2 ½ ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. кисело мляко
1/3 ч.ч. заквасена сметана
2 яйца - малки
1 щипка захар
сусам - по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пухкави сиренки с масло

Изсипваме 2 ½  ч.ч. брашно в купа заедно с маята. Разбъркваме да се смесят двете съставки. В друга купа чукваме 2 яйца. Разбъркваме ги с телена бъркалка или вилица. Добавяме 3 с.л. масло, щипка сол и щипка захар. Разбъркваме и накрая слагаме киселото мляко и заквасената сметана. Разбъркваме и слагаме при брашното. Натрошаваме сиренето и го слагаме и него вътре. Замесваме тестото в купата, без да го вадим. Покриваме го и го оставяме да втаса за 40 мин. Вадим го от купата и го оформяме на топка като замесваме. За да не лепне, поръсваме с брашно работното място. Делим го на 9 равни части. В микровълновата си размекваме в малък съд 4 с.л. масло. В тава слагаме хартия за печене и на разстояние в три редици слагаме добре оформени с маслени ръце солените топки. Мажем отгоре с разбит ½ жълтък /толкова имах и ми бе достатъчен/, смесен с 2 с.л. олио, с четка. По желание ръсим със сусам. Печем на 200 градуса в загрята фурна. Получават се много пухкави и ароматни сиренки!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пухкави сиренки с масло


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама