Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пухкави мекици с пудра захар

Пухкави мекици с пудра захар

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
2 с.л. захар
1 с.л. мая
2 1/2 ч.ч. вода
пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пухкави мекици с пудра захар

Смесете сухите продукти в голяма купа и прибавете водата, като бъркате до получаване на много гъста каша. Покрийте купата с намаслено фолио и оставете да престои в хладилник до следващата сутрин. Тестото трябва да увеличи обема си 3-4 пъти и да е на шупли. Получава се доста лепкаво тесто.

Загрейте повечко мазнина в тиган, намазнете ръце и гребвайте от тестото, като оформяте тънки мекички. Изпържете пухкавите мекици от двете страни. Изваждайте готовите мекици върху кухненска хартия. Поднесете поръсени с пудра захар.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар26 Февруари 2012
Илияна Димова
Много са вкусни намазани с мед !



Ако желаете, може да сложите линк към Пухкави мекици с пудра захар


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама