Публикувана от Шери Курт на 21 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 4 ч.ч. брашно 1 ч.л. сол 2 с.л. захар 1 с.л. мая 2 1/2 ч.ч. вода пудра захар |
Смесете сухите продукти в голяма купа и прибавете водата, като бъркате до получаване на много гъста каша. Покрийте купата с намаслено фолио и оставете да престои в хладилник до следващата сутрин. Тестото трябва да увеличи обема си 3-4 пъти и да е на шупли. Получава се доста лепкаво тесто. Загрейте повечко мазнина в тиган, намазнете ръце и гребвайте от тестото, като оформяте тънки мекички. Изпържете пухкавите мекици от двете страни. Изваждайте готовите мекици върху кухненска хартия. Поднесете поръсени с пудра захар. |