Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пухкави кифли със сирене

Пухкави кифли със сирене

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г. брашно
200 мл. прясно мляко
9 с.л  олио
1 пакетче суха мая
1 ч.л сол
1 ч.л захар
2 яйца
200 - 220 г. сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пухкави кифли със сирене

Стопляме прясното мляко много малко. Маята се разтваря в прясното мляко и се прибавя захарта. Ползваме суха мая. Разбърква се всичко, за да може да се стопи захарта и маята да са размие в течността. Покриваме съда, в който са млякото, захарта и маята на топло. След като маята шупне се добавят олиото и солта. Пресяваме брашното. Постепенно прибавяме и него на части. Трябва да се получи меко тесто. Замесваме тестото. Оставя се да втасва за 40 мин. Натрошаваме сиренето в купа.В купа разбиваме на сняг 2 белтъка с телена бъркалка. Добавяме натрошеното вече сирене. Разбъркваме с лъжица. Делим втасалото тесто на три равни части. Всяка част я оформяме като топка.

Посипваме с брашно масата. Набрашняваме точилката. Разточваме всяка топка с точилка на кръг и я режем на 4 четвъртини. После режем на триъгълници. В началото на всеки триъгълник слагаме с лъжица от солената смес и завиваме на кифли. Двата широки края на всеки триъгълник подвиваме навътре и тогава навиваме. Навиваме всички кифли. Острата част трябва да остане отдолу, защото при печенето ще се разгърне леко а и така са по красиви кифлите.Редим ги в тава постлана с хартия за печене най – добре тази на фурната. Подреждаме ги на разстояние една от друга кифлите защото при печенето ще се надуят още. Разбиваме в купа 2 жълтъка с вилица. Мажем с жълтъците с помощта на четка наредените кифли. Поръсваме със сусам отгоре. Печем на 200 градуса до готовност. По оригинална рецепта са пече 250 градуса, но мисля че е много. Стават много вкусни.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пухкави кифли със сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама