Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Прасенца от содено тесто с плънка от лук
Прасенца от содено тесто с плънка от лук

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400-450 г брашно
1 яйце
3 с.л. олио
1/2 с.л. оцет
1 ч.ч. кисело мляко
1 непълна ч.л. сол
1 непълна ч.л. сода бикарбонат
за плънката:
1 глава лук
олио
сол
чубрица
червен пипер
жълтък
Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче, в което се слагат олиото, оцетът, яйцето, солта и киселото мляко, разбито със содата. Замесва се тесто. Разделя се на 6 части.
Лукът се нарязва на полумесеци. Слага се в тиган с малко олио и се запържва до омекване. Добавят се подправките и солта, разбърква се и се отстранява от котлона.
Топките тесто се сплескват, поставя се по 1 лъжица плънка и се затварят. Оформят се отново на топка, поставят се ушички, опашка и зурла, в която се забучват клечки за зъби. Те се оставят по време на печенето, за да се получат дупки за ноздричките. Прасенцата се намазват с разбит жълтък и се пекат до порозовяване.
Още рецепти за Други изделия
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Солени мъфини със сирене и извара
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Оригинално!!!
Ако желаете, може да сложите линк към Прасенца от содено тесто с плънка от лук
От форум:
От друг сайт:
Веселина Великова