Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Прасенца от содено тесто с плънка от лук

Прасенца от содено тесто с плънка от лук

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400-450 г брашно
1 яйце
3 с.л. олио
1/2 с.л. оцет
1 ч.ч. кисело мляко
1 непълна ч.л. сол
1 непълна ч.л. сода бикарбонат

за плънката:
1 глава лук
олио
сол
чубрица
червен пипер
жълтък

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Прасенца от содено тесто с плънка от лук

Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче, в което се слагат олиото, оцетът, яйцето, солта и киселото мляко, разбито със содата. Замесва се тесто. Разделя се на 6 части.

Лукът се нарязва на полумесеци. Слага се в тиган с малко олио и се запържва до омекване. Добавят се подправките и солта, разбърква се и се отстранява от котлона.

Топките тесто се сплескват, поставя се по 1 лъжица плънка и се затварят. Оформят се отново на топка, поставят се ушички, опашка и зурла, в която се забучват клечки за зъби. Те се оставят по време на печенето, за да  се получат дупки за ноздричките. Прасенцата се намазват с разбит жълтък и се пекат до порозовяване.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар03 Ноември 2016
Веселина Великова
Много оригинална идея.
Оригинално!!!



Ако желаете, може да сложите линк към Прасенца от содено тесто с плънка от лук


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама