Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Прасенца от содено тесто с плънка от лук
Прасенца от содено тесто с плънка от лук

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400-450 г брашно
1 яйце
3 с.л. олио
1/2 с.л. оцет
1 ч.ч. кисело мляко
1 непълна ч.л. сол
1 непълна ч.л. сода бикарбонат
за плънката:
1 глава лук
олио
сол
чубрица
червен пипер
жълтък
Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче, в което се слагат олиото, оцетът, яйцето, солта и киселото мляко, разбито със содата. Замесва се тесто. Разделя се на 6 части.
Лукът се нарязва на полумесеци. Слага се в тиган с малко олио и се запържва до омекване. Добавят се подправките и солта, разбърква се и се отстранява от котлона.
Топките тесто се сплескват, поставя се по 1 лъжица плънка и се затварят. Оформят се отново на топка, поставят се ушички, опашка и зурла, в която се забучват клечки за зъби. Те се оставят по време на печенето, за да се получат дупки за ноздричките. Прасенцата се намазват с разбит жълтък и се пекат до порозовяване.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Оригинално!!!
Ако желаете, може да сложите линк към Прасенца от содено тесто с плънка от лук
От форум:
От друг сайт:
Веселина Великова