Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Прасенца от содено тесто с плънка от лук
Прасенца от содено тесто с плънка от лук

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400-450 г брашно
1 яйце
3 с.л. олио
1/2 с.л. оцет
1 ч.ч. кисело мляко
1 непълна ч.л. сол
1 непълна ч.л. сода бикарбонат
за плънката:
1 глава лук
олио
сол
чубрица
червен пипер
жълтък
Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче, в което се слагат олиото, оцетът, яйцето, солта и киселото мляко, разбито със содата. Замесва се тесто. Разделя се на 6 части.
Лукът се нарязва на полумесеци. Слага се в тиган с малко олио и се запържва до омекване. Добавят се подправките и солта, разбърква се и се отстранява от котлона.
Топките тесто се сплескват, поставя се по 1 лъжица плънка и се затварят. Оформят се отново на топка, поставят се ушички, опашка и зурла, в която се забучват клечки за зъби. Те се оставят по време на печенето, за да се получат дупки за ноздричките. Прасенцата се намазват с разбит жълтък и се пекат до порозовяване.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Оригинално!!!
Ако желаете, може да сложите линк към Прасенца от содено тесто с плънка от лук
От форум:
От друг сайт:
Веселина Великова