Публикувана от Az-gotvia .bg на 28 Декември 2014
Необходими продукти 400-450 г брашно 1 яйце 3 с.л. олио 1/2 с.л. оцет 1 ч.ч. кисело мляко 1 непълна ч.л. сол 1 непълна ч.л. сода бикарбонат за плънката: 1 глава лук олио сол чубрица червен пипер жълтък | |
Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче, в което се слагат олиото, оцетът, яйцето, солта и киселото мляко, разбито със содата. Замесва се тесто. Разделя се на 6 части. Лукът се нарязва на полумесеци. Слага се в тиган с малко олио и се запържва до омекване. Добавят се подправките и солта, разбърква се и се отстранява от котлона. Топките тесто се сплескват, поставя се по 1 лъжица плънка и се затварят. Оформят се отново на топка, поставят се ушички, опашка и зурла, в която се забучват клечки за зъби. Те се оставят по време на печенето, за да се получат дупки за ноздричките. Прасенцата се намазват с разбит жълтък и се пекат до порозовяване. |