Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Постни содени гевреци
Постни содени гевреци
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет суха мая
250 мл хладка вода
1 ч л захар
1 ч л сол
400 г брашно
семена
40 г сода за хляб
Маята се разтваря в 100 мл вода със захарта и 2 с. л. брашно да стане кашичка и оставяме да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавяме останалото количество вода, сол и замесваме тесто. Оставя се за 30 минути да втаса. Разделя се на 10 топчета и от всяко се оформя геврече или хлебче. Сипва се в тенджерка 1 литър вода и се оставя на котлона да заври, добавя се содата - разпенва се, изключва се котлона.
С решетъчна лъжица се пускат и изваждат едно по едно гевречетата. Нареждат се в тава върху хартия за печене и поръсваме семена - сусам, мак, ким или микс. Печем на 180 градуса около 18-20 минути. Весели празници и да ви е вкусно !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Постни содени гевреци
От форум:
От друг сайт: