Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Поширани круши с бяло вино, грейпфрут и индрише
Поширани круши с бяло вино, грейпфрут и индрише
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3-4 круши
300 мл. бяло вино
3 с.л. мед
3 с.л. захар
сока на 1/2 грейпфрут
настъргана кора от грейпфрут
4-5 листенца индрише
1 ч.л. натурално нишесте
кафява захар за поръсване
мед за глазиране
Сложете виното заедно с меда, захарта, сока от грейпфрут, 1 ч.л. настъргана кора от грейпфрут и 2-3 листенца индрише в съд за варене. Загрейте сместа докато заври и намалете огъня.
Обелете крушите и внимателно издълбайте семенната част. Сложете ги в течността и варете на тих огън около 20-25 мин., като ги обръщате много внимателно. Отстранете тенджерата от огъня и оставете крушите за 10 мин. в соса.
Отделете част от соса и го сгъстете с нишестето, разбито с малко бяло вино.
Сервирайте крушите, като на дъното на чинийката сложите от соса.
Преди да поднесете, глазирайте с мед и поръсете с кафява захар.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Поширани круши с бяло вино, грейпфрут и индрише
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова