Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Поширани круши с бяло вино, грейпфрут и индрише

Поширани круши с бяло вино, грейпфрут и индрише

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3-4 круши
300 мл. бяло вино
3 с.л. мед
3 с.л. захар
сока на 1/2 грейпфрут
настъргана кора от грейпфрут
4-5 листенца индрише
1 ч.л. натурално нишесте
кафява захар за поръсване
мед за глазиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Поширани круши с бяло вино, грейпфрут и индрише

Сложете виното заедно с меда, захарта, сока от грейпфрут, 1 ч.л. настъргана кора от грейпфрут и 2-3 листенца индрише в съд за варене. Загрейте сместа докато заври и намалете огъня.

Обелете крушите и внимателно издълбайте семенната част. Сложете ги в течността и варете на тих огън около 20-25 мин., като ги обръщате много внимателно. Отстранете тенджерата от огъня и оставете крушите за 10 мин. в соса.

Отделете част от соса и го сгъстете с нишестето, разбито с малко бяло вино.

Сервирайте крушите, като на дъното на чинийката сложите от соса.

Преди да поднесете, глазирайте с мед и поръсете с кафява захар.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Може да се полеят с шоколад.



Ако желаете, може да сложите линк към Поширани круши с бяло вино, грейпфрут и индрише


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама