Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Плетени кренвиршки

Плетени кренвиршки

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
200 гр. олио
2 яйца
1 с. л. захар
щипка сол
1 ч. ч. прясно мляко
20 г мая
брашно до нужната гъстота (около 4 ч.ч.)
шарена сол (по желание)

5 кренвирша

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Плетени кренвиршки

Маята се разтваря в малко топло мляко. Прибавят се щипка сол, 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно и се оставя на топло да втаса.

Брашното се пресява. Прибавят се 1 яйце и 1 белтък (жълтъкът ще оставим за намазване на кренвиршките), мазнината, останалото мляко и бухналата мая. Замесва се меко тесто и се разделя на няколко топки, които се разточват на кори с дебелина 5 мм.

Кренвиршите нарязваме на половина и всяка половина на 4 равни части. Тестото нарязваме на правоъгълници, които да бъдат дълги колкото е дължината на парчето кренвирш. Поставяме кренвирша в средата на правоъгълника и от двете му страни нарязваме тестото на ивици. По желание може да посолим с шарена сол. Започваме да плетем, като вземаме една ивица от едната страна, върху нея ивица от другата страна и така редуваме. Получава се плитка. Поставяме в тавичката и я намазваме с разбит жълтък. Така процедираме с цялото тесто. Изпичат се за 15 мин. на 250 градуса.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар13 Август 2013
Илияна Димова
Много са апетитни!



Ако желаете, може да сложите линк към Плетени кренвиршки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама