Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Питка

Питка

Разпечатай

от готварската книга на ЛЮБКА ПЕРЧЕКЛИЙСКА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг. брашно
2 яйца (1 жълтък се оставя за намазване на питката)
1 кубче мая
2 с.л. олио
1 с.л. сол
1 с.л захар
вода за средно меко тесто

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Питка

Маята се разтваря в 100 мл. топла, но не гореща вода и се добавя брашно за получаване на не много гъста каша. Добавя се и захар. Това ще предизвика по-бързо втасване на маята. Пресява се брашното. Оформя се кладенче и в него се поставят първо сухите съставки и се разбъркват. Добавят се 2 яйца, като 1 жълтък се оставя за намазване на питката, прибавя се вече шупналата мая и олиото. Замесва се средно твърдо тесто. Оставяш да втаса около 20 минути.

Когато втаса тестото го разделяме на 4 топки, като четвъртата е по-малка за средата на питката. Трите топки се разточват на кръг редят се една върху друга, като върху всеки пласт се намазва с олио или разтопено масло, като последната не я мажем. Нарязва се на 16 триъгълника. Всеки триъгълник се навива на кифлички и се подреждат едно до друго в на маслена тава и в средата се поставя топчето. Вече оформената питка се оставя отново да втаса докато удвои обема си. Преди печене се намазва с олио, жълтък и мляко. Пече се в предварително загрята фурна до готовност.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Питка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама