Начало » Тестени изделия » Рецепти за Изделия от бутер тесто » рецепта Пита от бутер тесто

Пита от бутер тесто

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр бутер тесто
кайма - 250 гр.
зехтин - 2 с.л. или олио
лук - 2 глави
магданоз - 1 връзка, нарязан на ситно
доматено пюре - 2 с.л.
чесън - 2 - 3 скилидки
кашкавал - 1 ч.ч. настърган
яйца - 2 бр.
черен пипер
чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пита от бутер тесто

Задушете лука и магданоза, в мазнина. Добавете каймата и я направете на трохи, с вилицата. Добавете чаена чаша вода, доматеното пюре, чесъна и задушете докато водата се изпари. Разбийте яйцата. Добавете кашкавала и яйцата към месната смес и разбъркайте. Разделете бутер тестото на две, всяка част напълнете с плънката и навийте на руло. С остър нож нарежете на малки парчета и наредете в тавичка така, че да се вижда плънката. Пече се до зачервяване.



Още рецепти за Изделия от бутер тесто

Рецепта за Мигелитос Мигелитос

Рецепта за Рози от ябълки Рози от ябълки

Рецепта за Бутерка с шоколад Бутерка с шоколад

Рецепта за Бутер тарта с домати и лук Бутер тарта с домати и лук

Рецепта за Плетенички от бутер тесто с плънка Плетенички от бутер тесто с плънка

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пита от бутер тесто


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама