Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пирожки със сирене и мед

Пирожки със сирене и мед

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

380 мл хладка вода
1 ч.л. мед
1 щипка сол
1/3 кубче мая
3 с.л. олио
3 ч.ч брашно
олио - за пържене
200 г сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пирожки със сирене и мед

Брашното се пресява в купа и в него се прави кладенче. Маята я разтваряме в хладка вода. Вътре слагаме 2 с.л от брашното и 1 ч.л мед. Разбъркваме, за да се разтвори добре маята, и я оставяме покрита за 5-6 мин. В брашното слагаме и щипка сол. После прибавяме течността в кладенчето и месим. Замесеното тесто го слагаме върху масата, върху която ще работим и го доомесваме. Трябва да стане меко и гладко тесто. Оставяме да втаса на стайна температура, покрито с кърпа за около 50 мин. Трябва тестото да втаса. Делим тестото на равни по големина части. Сипваме малко брашно върху масата и разточваме всяка топка с точилка, така че да станат като кръг. Докато разточваме, за да не лепне, също ръсим с брашно. Натрошаваме сиренето. Слагаме от сиренето в половината питка и прегъваме. После слагаме и на всички останали. Взимаме една вилица и със зъбите и притискаме прегънатите части на питките. Слагаме олио около 1 ½ ч.ч в тиган или тенджера да загрее хубаво и пържим по две-три питки едновременно. Обръщаме ги по време на пърженето. Рецептата е от кулинарен блог.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пирожки със сирене и мед


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама