Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пикантни кифли

Пикантни кифли

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

75 г. кисело мляко
75 мл. прясно мляко
60 мл. олио
1 щипка сол
1 щипка захар
3 1/2 ч.ч. брашно
1/3 кубче мая
2 малки яйца
150 г. твърдо сирене
1 щипка червен пипер
1/3 пакетче бакпулвер
1 ч.л. масло
1 яйце за намазване на кифлите
червен пипер
шарена сол
сусам
пълнеж – шунка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пикантни кифли

Пресяваме брашното и му добавяме бакпулвера. Отмерваме 75 мл. прясно мляко. Стопляме прясното мляко и в него слагаме 1/3 от кубче мая. Слагаме още и 1 с.л брашно и щипка захар. Разбъркваме и оставяме да шупне маята. Трябва маята и захарта да се размият в течността. Правим кладенче в брашното. Чукваме вътре две малки яйца и прясното мляко с захарта, брашното и шупналата мая. Към съставките добавяме и щипка сол и щипка червен пипер. После прибавяме олиото, като предварително сме си го отмерили - 60 мл. и киселото мляко - 75 г. приблизително 4 с.л. Натрошаваме сиренето и го прибавяме него при другите продукти.Слагаме сиренето най - накрая. Добре е да е твърдо сирене.

Замесваме меко тесто директно в съда в който сме сложили продуктите. После го замесваме върху маса посипана с брашно.След като омесим тестото го делим на 2 топки. Оставяме ги на топло за 20 мин. да втасат. Пак си набрашняваме масата и разточваме кръг и режем с остър нож на 8 триъгълника. По - същият начин разточваме и другата топка на кръг и режем на 8. Можем да разделим на 4 и да нарежем на 4. От дозата излизат 16 кифли. Правила съм ги и по двата начина.Тестото което се получава е меко и и жълто. Режем шунката на парчета и слагаме във всяка кифла. Навиваме ги. В голяма тава застлана с хартия за печене редим кифлите на разстояние една от друга. В купа си разбиваме 1 яйце и добавяме 1 ч.л меко масло. Втасват на топло кифлите за 30 мин. След като се надуят ги мажем с четка с яйчената смес. Всяка кифла обилно я поръсваме последователно с шарена сол, червен пипер и сусам. Печем на 190 градуса в загрята преди това фурна до готовност. Рецептата е от кулинарен блог, овиличих малко олиото и намалих бакпулвера.Получават се меки и пикантни кифли.


Продукти: кисело мляко, прясно мляко, олио, сол, захар, брашно, мая, яйца, сирене, червен пипер, бакпулвер, краве масло, шарена сол, сусам, шунка

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Кифли със салам и сусам
Кифли с кайма, маслини и кашкавал
Кифли с пълнеж от яйца и сирене
Кифлички с настърган кашкавал
Кифлички със сирене

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пикантни кифли


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама