Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пикантни кифли

Пикантни кифли

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

75 г. кисело мляко
75 мл. прясно мляко
60 мл. олио
1 щипка сол
1 щипка захар
3 1/2 ч.ч. брашно
1/3 кубче мая
2 малки яйца
150 г. твърдо сирене
1 щипка червен пипер
1/3 пакетче бакпулвер
1 ч.л. масло
1 яйце за намазване на кифлите
червен пипер
шарена сол
сусам
пълнеж – шунка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пикантни кифли

Пресяваме брашното и му добавяме бакпулвера. Отмерваме 75 мл. прясно мляко. Стопляме прясното мляко и в него слагаме 1/3 от кубче мая. Слагаме още и 1 с.л брашно и щипка захар. Разбъркваме и оставяме да шупне маята. Трябва маята и захарта да се размият в течността. Правим кладенче в брашното. Чукваме вътре две малки яйца и прясното мляко с захарта, брашното и шупналата мая. Към съставките добавяме и щипка сол и щипка червен пипер. После прибавяме олиото, като предварително сме си го отмерили - 60 мл. и киселото мляко - 75 г. приблизително 4 с.л. Натрошаваме сиренето и го прибавяме него при другите продукти.Слагаме сиренето най - накрая. Добре е да е твърдо сирене.

Замесваме меко тесто директно в съда в който сме сложили продуктите. После го замесваме върху маса посипана с брашно.След като омесим тестото го делим на 2 топки. Оставяме ги на топло за 20 мин. да втасат. Пак си набрашняваме масата и разточваме кръг и режем с остър нож на 8 триъгълника. По - същият начин разточваме и другата топка на кръг и режем на 8. Можем да разделим на 4 и да нарежем на 4. От дозата излизат 16 кифли. Правила съм ги и по двата начина.Тестото което се получава е меко и и жълто. Режем шунката на парчета и слагаме във всяка кифла. Навиваме ги. В голяма тава застлана с хартия за печене редим кифлите на разстояние една от друга. В купа си разбиваме 1 яйце и добавяме 1 ч.л меко масло. Втасват на топло кифлите за 30 мин. След като се надуят ги мажем с четка с яйчената смес. Всяка кифла обилно я поръсваме последователно с шарена сол, червен пипер и сусам. Печем на 190 градуса в загрята преди това фурна до готовност. Рецептата е от кулинарен блог, овиличих малко олиото и намалих бакпулвера.Получават се меки и пикантни кифли.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пикантни кифли


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама