Начало » Десерти » Рецепти за Рула » рецепта Пастички от какаово руло и млечен крем

Пастички от какаово руло и млечен крем

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
4 яйца
3-4 суп.лъжици захар
1 суп.лъжица какао
9-10 суп.лъж.брашно
1 ванилия
1 бакпулвер

за намазване на рулото:
течен шоколад

за млечен крем:
1 яйце
2 ч.ч. прясно мляко
3-4 суп.лъж. захар
50 г краве масло
1 пакетче десертно нишесте ягода
сладкарска сметана - течна или на прах

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пастички от какаово руло и млечен крем

Приготвяме блата за рулото, като разбиваме яйцата със захарта и ванилията. Добавяме какаото, а после брашното смесено с бакпулвера. Изливаме тестото в продълговата тава, покрита с хартия за печене. Изпичаме в загрята на 180 градуса фурна.

Готовият блат намазваме с течен шоколад и навиваме на стегнато руло.

Млечният крем приготвяме като загряваме прясното мляко и към него добавяме с непрекъснато разбиване смесените яйца, нишесте, захар и 3-4 суп.лъж. вода. Добавяме маслото.

Оставяме готовия крем да се охлади и смесваме с разбитата сметана.

Нарязваме шоколадовото руло на кръгчета. Може леко да сиропираме със захарен сироп. Покриваме отгоре и отстрани с млечен крем и украсяваме.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пастички от какаово руло и млечен крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама