Публикувана от Илияна Димова на 22 Август 2013
![]() | Необходими продукти за блата: 4 яйца 3-4 суп.лъжици захар 1 суп.лъжица какао 9-10 суп.лъж.брашно 1 ванилия 1 бакпулвер за намазване на рулото: течен шоколад за млечен крем: 1 яйце 2 ч.ч. прясно мляко 3-4 суп.лъж. захар 50 г краве масло 1 пакетче десертно нишесте ягода сладкарска сметана - течна или на прах |
Приготвяме блата за рулото, като разбиваме яйцата със захарта и ванилията. Добавяме какаото, а после брашното смесено с бакпулвера. Изливаме тестото в продълговата тава, покрита с хартия за печене. Изпичаме в загрята на 180 градуса фурна. Готовият блат намазваме с течен шоколад и навиваме на стегнато руло. Млечният крем приготвяме като загряваме прясното мляко и към него добавяме с непрекъснато разбиване смесените яйца, нишесте, захар и 3-4 суп.лъж. вода. Добавяме маслото. Оставяме готовия крем да се охлади и смесваме с разбитата сметана. Нарязваме шоколадовото руло на кръгчета. Може леко да сиропираме със захарен сироп. Покриваме отгоре и отстрани с млечен крем и украсяваме. |