Начало » Десерти » Рецепти за Рула » рецепта Пандишпанено руло с конфитюр

Пандишпанено руло с конфитюр

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 яйца
5 с.л. брашно
5 с.л. захар
1 ванилия
1 ч.ч. конфитюр или мармалад
1 к.ч. запечени и счукани орехови ядки
пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пандишпанено руло с конфитюр

Яйцата се счупват и се отделят жълтъците от белтъците. Към жълтъците се добавят 2 с.л. кристална захар и 1 с.л. вода. Сместа се разбива върху затоплен котлон докато се увеличи обема й, след това се отстранява и се разбива, докато изстине.

Белтъците се разбиват с останалата захар (3 с.л.) на твърд сняг, към който се прибавят жълтъците, пресятото брашно и ванилията, като се бърка леко.  Полученото тесто се изсипва в застлана с хартия за печене правоъгълна тава на равномерен пласт с дебелина 3-4 см. Пече се във фурна при висока температура (около 10 минути при 200 градуса). Изпечената и извадена от тавата платка се оставя да изстине, обръща се и се маха хартията. Конфитюрът се разбърква със счуканите орехи и със сместа се намазва платката. Навива се на руло, което се поръсва с пудра захар.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар15 Декември 2011
Татяна Караджова
много хубава рецепта, беше от любимите ни с брат ми, когато бяхме деца, тогава майка правеше всяка седмица сладкиши
Аватар21 Септември 2011
Илияна Димова
Чудесен сладкиш! Може вместо с конфитюр да се намаже със сладкарска сметана.



Ако желаете, може да сложите линк към Пандишпанено руло с конфитюр


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди