www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 20 Септември 2011

Пандишпанено руло с конфитюр

Необходими продукти
5 яйца
5 с.л. брашно
5 с.л. захар
1 ванилия
1 ч.ч. конфитюр или мармалад
1 к.ч. запечени и счукани орехови ядки
пудра захар

Яйцата се счупват и се отделят жълтъците от белтъците. Към жълтъците се добавят 2 с.л. кристална захар и 1 с.л. вода. Сместа се разбива върху затоплен котлон докато се увеличи обема й, след това се отстранява и се разбива, докато изстине.

Белтъците се разбиват с останалата захар (3 с.л.) на твърд сняг, към който се прибавят жълтъците, пресятото брашно и ванилията, като се бърка леко.  Полученото тесто се изсипва в застлана с хартия за печене правоъгълна тава на равномерен пласт с дебелина 3-4 см. Пече се във фурна при висока температура (около 10 минути при 200 градуса). Изпечената и извадена от тавата платка се оставя да изстине, обръща се и се маха хартията. Конфитюрът се разбърква със счуканите орехи и със сместа се намазва платката. Навива се на руло, което се поръсва с пудра захар.