www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Михаела Зейнулова на 07 Януари 2015

Палачинкова лазаня

Необходими продукти
палачинки - около 10 броя готови, по - големи

за соса:
колбас - 250 г по избор
гъби - 200 г
кашкавал - 200 г
домати - 3 броя или 200 г доматено пюре
магданоз - 5 стръка
лук
глава чесън
4 - 5 скилидки босилек
1 ч.л. сушен червен пипер
1 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. майорана
щипка смлян черен пипер
щипка смлян кимион
сол
олио

Загрейте малко мазнина в съд на котлона и задушете накълцания лук, а после чесън и нарязаните колбаси. Щом се запържи, добавете ситно нарязаните гъби. Щом и те омекнат, добавете доматите заедно с малко вода. Оставете сосът да къкри на бавен огън около 15 минути, като овкусите с всички подправки.

В намазнена тава сложете палачинка или 2 по желание, поръсете с настърган кашкавал, соса и редувайте така до изчерпване на количествата. Завършете с палачинки и обилно поръсено с кашкавал. Сложете Палачинковата лазаня да се пече в умерено загряна фурна за около 20-25 минути.