Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Нестандартен пай от праскови

Нестандартен пай от праскови

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
около 700 гр. брашно
1 ч.ч. мас
1 ч.ч. захар
100 гр. кисело мляко
1 яйце
1 ч.л. сода

за плънката:
2-3 зрели праскови
1 ч.ч.захар
1 пакет чаени бисквити по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Нестандартен пай от праскови

Яйцето се разбива със захарта и киселото мляко със содата. Получената смес се омесва на меко тесто с брашното. Оставя се за 1 час в хладилник. През това време захарта се карамелизира и се добавят обелените и нарязани праскови да поомекнат.

Охладеното тесто се разточва на кръгла кора, която се поставя в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. В средата на кората се поставя плънката и краищата и се загъват навътре. Пече се на 180 градуса до готовност и когато се извади от фурната се покрива с цели или счукани чаени бисквити, които ще попият част от соковете и сладкишът ще стане по сух.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар28 Януари 2013
Az-gotvia .bg
Може би е удачно да се поръси с пудра захар, за по-добра визия.



Ако желаете, може да сложите линк към Нестандартен пай от праскови


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама