Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Мързелив тутманик
Мързелив тутманик

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 мл топла вода
300 г кисело мляко с разбита в него 1 кл сода бикарбонат
1 пакет суха мая
5 с л олио
1 с л сол
1 ч л захар
50 г разтопено масло
250 г натрошено сирене
брашно за меко лепкаво тесто
Маята се разтваря в топлата вода със захарта и се оставя да шупне. Замесваме или по точно разбърквам с вилица тестото на гъста лепкава смес. Разделяме на две части.
В тавичка с диаметър 30 см се разстила с лъжица половината тесто, отгоре се поръсва сирене и се залива с маслото. Сипва се втората половина и с лъжицата се изравнява, отгоре се поръсва с още малко сирене. Печем в умерена фурна 170 градуса около 30 мин до готовност.
Още рецепти за Други изделия
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Солени мъфини със сирене и извара
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Мързелив тутманик
От форум:
От друг сайт: