Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Мързелив тутманик

Мързелив тутманик

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 мл топла вода
300 г кисело мляко с разбита в него 1 кл сода бикарбонат
1 пакет суха мая
5 с л олио
1 с л сол
1 ч л захар
50 г разтопено масло
250 г натрошено сирене
брашно за меко лепкаво тесто

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мързелив тутманик

Маята се разтваря в топлата вода със захарта и се оставя да шупне. Замесваме или по точно разбърквам с вилица тестото на гъста лепкава смес. Разделяме на две части.

В тавичка с диаметър 30 см се разстила с лъжица половината тесто, отгоре се поръсва сирене и се залива с маслото. Сипва се втората половина и с лъжицата се изравнява, отгоре се поръсва с още малко сирене. Печем в умерена фурна 170 градуса около 30 мин до готовност.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мързелив тутманик


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама