Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Мързелив тутманик
Мързелив тутманик

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 мл топла вода
300 г кисело мляко с разбита в него 1 кл сода бикарбонат
1 пакет суха мая
5 с л олио
1 с л сол
1 ч л захар
50 г разтопено масло
250 г натрошено сирене
брашно за меко лепкаво тесто
Маята се разтваря в топлата вода със захарта и се оставя да шупне. Замесваме или по точно разбърквам с вилица тестото на гъста лепкава смес. Разделяме на две части.
В тавичка с диаметър 30 см се разстила с лъжица половината тесто, отгоре се поръсва сирене и се залива с маслото. Сипва се втората половина и с лъжицата се изравнява, отгоре се поръсва с още малко сирене. Печем в умерена фурна 170 градуса около 30 мин до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Мързелив тутманик
От форум:
От друг сайт: