Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Мързелив тутманик
Мързелив тутманик
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 мл топла вода
300 г кисело мляко с разбита в него 1 кл сода бикарбонат
1 пакет суха мая
5 с л олио
1 с л сол
1 ч л захар
50 г разтопено масло
250 г натрошено сирене
брашно за меко лепкаво тесто
Маята се разтваря в топлата вода със захарта и се оставя да шупне. Замесваме или по точно разбърквам с вилица тестото на гъста лепкава смес. Разделяме на две части.
В тавичка с диаметър 30 см се разстила с лъжица половината тесто, отгоре се поръсва сирене и се залива с маслото. Сипва се втората половина и с лъжицата се изравнява, отгоре се поръсва с още малко сирене. Печем в умерена фурна 170 градуса около 30 мин до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Мързелив тутманик
От форум:
От друг сайт: