Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Мъфини с мек колбас и кашкавал

Мъфини с мек колбас и кашкавал

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. кисело мляко
100 гр. кашкавал
150 г мек колбас
3 яйца
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
2 ч.ч. брашно
2 с.л. маслинова паста
ким и сусам
олио за намазване на гнездата
брашно за поръсване на формите

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мъфини с мек колбас и кашкавал

В 1 ч.ч кисело мляко слагаме содата за хляб и разбъркваме. Оставяме да шупне. Нарязваме на малки парчета мек колбас тип бомбичка. Нарязваме на малки парченца и кашкавала. Пресяваме брашното в съд. В друг съд разбиваме 3 яйца. Към тях добавяме олиото и млякото със содата. Прибавяме кашкавала и мекия колбас. Прибавяме маслиновата паста. Разбъркваме всички съставки. Добавяме постепенно 2 ч.ч брашно и разбъркваме. Намазваме с олио гнездата на форма за мъфини и набрашняваме леко, за да не залепнат при печенето, независимо, че използвам такива с керамично покритие. Изсипваме сместа в 12 бр. гнезда. Във всяко едно трябва да има равно количество от сместа. Най-накрая поръсваме със смес от сусам и ким. Печем в загрята на 180 фурна. След като се опекат ги редим в плато или чиния.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мъфини с мек колбас и кашкавал


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама