Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Мъфини с локум от нар, орехи и тръстикова захар

Мъфини с локум от нар, орехи и тръстикова захар

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
2/3 ч.ч тръстикова кафява захар
130 мл. прясно мляко
40 мл. олио
1 2/3 ч.ч брашно
олио за намазване на формите
брашно – за набрашняване
2/3 бр. бакпулвер
2/3 ч.ч орехи
1 1/3 кутия локум

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мъфини с локум от нар, орехи и тръстикова захар

Вадим яйцата на стайна температура. Вадим си локума от кутийката и го режем на малки кубченца. Разбиваме яйцата със захарта с телена бъркалка или вилица. Добавяме прясното мляко и олиото и пак разбиваме много добре. Смиламе орехите и ги добавяме. Пресяваме брашното със сито и добавяме 2/3 от пакетче бакпулвер и разбъркваме двете съставки. Постепенно прибавяме брашното в купата и разбъркваме. Най-накрая слагаме 1/3 кутийка нарязан локум вътре и разбъркваме само с лъжица.

Намазваме форма за мъфини с олио и набрашняваме. Изсипваме от кашата в 12 бр. мъфини. Количеството на 1 цяла кутийка разпределяме отгоре. Печем в загрята на 180 градуса фурна. Проверяваме дали са готови, вадим ги в чиния и хапваме с кафенце. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мъфини с локум от нар, орехи и тръстикова захар


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама