Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Мъфини с кафе и прясно мляко

Мъфини с кафе и прясно мляко

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч. брашно
2 яйца размер L
1 ч.ч. захар
1 бакпулвер
60 г краве масло
2 с.л. какао
1 1/2 с.л. нес кафе
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. смлени орехи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мъфини с кафе и прясно мляко

Пресявам брашното в подходяща купа. Към брашното добавям 1 бакпулвер. Яйцата и маслото ги изваждам на стайна температура, прясното мляко също. В друга купичка чуквам две големи яйца. Разбивам ги с миксер много добре. Прибавям захарта и пак разбивам. След това добавям и размекнато масло. Пак разбивам. Сместа става жълта и ароматна. Накрая слагам прясното мляко, какаото и нес кафето. Разбърквам с миксера отново. Прибавям брашното с бакпулвера и обърквам. Смилам орехите с машинка за мелене на орехи и ги прибавям. Обърквам. Нес кафето, което използвах е Neskafe Classic, то е тъмно и силно, ако искате може да ползвате по-слабо. Правила съм го с Tchibo Gold и също стана добре. Разпределям сместа във форма за мъфини 12 броя намазани с олио и посипани с брашно. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса. Стават ароматни и вкусни. Хапваме със сок. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мъфини с кафе и прясно мляко


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама