Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Мъфини с боровинки и канела

Мъфини с боровинки и канела

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. нишесте
1 пакетче бакпулвер (10 гр)
1/2 ч.л. сода за хляб
1-2 щипки сол
3/4 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. настъргано индийско орехче
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. краве масло
2 яйца
1 ванилия
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. пресни или замразени боровинки

трохи за отгоре:
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.л. смляна канела
1/4 ч.ч. студено краве масло, нарязано на малки парченца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мъфини с боровинки и канела

В купа се смесват брашното, кафявата захар и канелата. Добавя се масло и с ръце се разтриват брашното и маслото докато се образуват трохи. Покрива се с прозрачно домакинско фолио и се оставя в хладилника.

В купа се смесват брашното, нишестето, бакпулвера, содата, солта, канелата и индийското орехче. В друга купа се разбиват с миксер маслото и захарта до побеляване. Добавят се яйцата едно по едно, като се разбиват докато се поемат напълно от сместа. Добавя се ванилията. След това на три части се прибавя брашното като се редува с киселото мялко (започва се и се завършва с брашно)  и се разбива на ниска скорост.  Накрая се добавят предварително оваляните в брашно боровинки и внимателно се разбърква с вилица.

Сместа се разпределя във формите за мъфини, а отгоре се слагат предварително приготвените трохи от тесто.

Мъфините се пекат до златисто в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20-25 мин. Оставете ги да се поохладят за около 5 минути, преди да ги извадите от формата.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мъфини с боровинки и канела


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама