Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Мъфини с боровинки и канела

Мъфини с боровинки и канела

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. нишесте
1 пакетче бакпулвер (10 гр)
1/2 ч.л. сода за хляб
1-2 щипки сол
3/4 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. настъргано индийско орехче
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. краве масло
2 яйца
1 ванилия
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. пресни или замразени боровинки

трохи за отгоре:
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.л. смляна канела
1/4 ч.ч. студено краве масло, нарязано на малки парченца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мъфини с боровинки и канела

В купа се смесват брашното, кафявата захар и канелата. Добавя се масло и с ръце се разтриват брашното и маслото докато се образуват трохи. Покрива се с прозрачно домакинско фолио и се оставя в хладилника.

В купа се смесват брашното, нишестето, бакпулвера, содата, солта, канелата и индийското орехче. В друга купа се разбиват с миксер маслото и захарта до побеляване. Добавят се яйцата едно по едно, като се разбиват докато се поемат напълно от сместа. Добавя се ванилията. След това на три части се прибавя брашното като се редува с киселото мялко (започва се и се завършва с брашно)  и се разбива на ниска скорост.  Накрая се добавят предварително оваляните в брашно боровинки и внимателно се разбърква с вилица.

Сместа се разпределя във формите за мъфини, а отгоре се слагат предварително приготвените трохи от тесто.

Мъфините се пекат до златисто в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20-25 мин. Оставете ги да се поохладят за около 5 минути, преди да ги извадите от формата.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мъфини с боровинки и канела


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама