Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Мидички със сладко

Мидички със сладко

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч. брашно
1 малко яйце
1 щипка захар
1/2 ч.л. сол
2 с.л. немско масло
50 мл вода
100 мл прясно мляко -  домашно
сладко от сливи
1 малко яйце за намазване
2 с.л. олио
1/3 мая

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мидички със сладко

Разбивам яйцето със солта. Стоплям леко водата и прясното мляко. Размивам вътре маята и добавям захарта. Оставям да шупне добре маята. Пресявам брашното и си правя кладенче. Оставям да ми се размекне маслото. През това време в кладенчето слагам яйчената смес, прясното мляко с водата и маята, накрая и маслото. Смесвам всички съставки.

Върху набрашнен плот замесвам тестото. Покривам го с кърпа за 40 мин. на топло да втаса. През това време си разбивам в една купичка 1 малко яйце с 2 с.л олио, които са ми нужни за намазване на мидичките. След като е втасало тестото, разточвам кора на набрашнен плот. Режа с помощта на ринг кръгове. Моят ринг е от голяма капачка /тъй като нямам такъв диаметър за сладки например/. Всеки кръг поставям във формата, с която ще правя мидичките. Диаметърът на кръга е по-голям от този на формата за мидички. Слагам сладко. Затварям и притискам. Излишното тесто оставям настрани /после го доомесваме и пак използваме за мидички/. От дозата излизат 25 големи мидички. Нареждаме всички пълнени със сладко мидички в тава, застлана с хартия за печене. Втасват 30 мин. Вече втасали ги мажем с помощта на четка със смес от олио и разбито яйце. Печем в загрята фурна на 180 градуса. Поднасяме топли с компот или айран например.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мидички със сладко


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама