Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Мидички с кайма и ронена чебрица

Мидички с кайма и ронена чебрица

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/3 мая
чубрица - на вкус
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
1 малка глава лук
250 г кайма
4 с.л. олио -  за пържене на каймата с лука
2 1/3 ч.ч. брашно
1 белтък
1 щипка захар
1/2 ч.л. сол
3 с.л. олио
50 мл вода
100 мл прясно мляко
семена - смес от ким и сусам
1 с.л. олио -  за намазване с жълтъка
1 жълтък

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мидички с кайма и ронена чебрица

Пресявам брашното. Правя си кладенче. Разбивам в купичка белтъка. Стоплям си млякото и в него размивам маята с щипка захар и 1 с.л. брашно. Слагам го в кладенчето. Добавям водата, щипка сол, разбит белтък, 3 с.л олио. Замесвам. После доомесвам върху набрашнен плот тестото. Оставям го да втаса покрито с кърпа на топло за 30 мин.

Каймата я овкусявам със сол, черен пипер и ронена чубрица. Нарязвам на ситно лука. През това време си запържвам в 4 с.л. сгорещено олио лука и каймата, докато остане на трохи, но не и да е суха. Сместа оставям да изстине леко.

Разбивам в отделна купичка жълтъка с 1 с.л. олио.

Върху набрашнен плот си разточваме листи. Режем с голям кръг. Остатъците доомесваме. Пак точим лист, режем кръгове и така, докато свърши тестото. Кръговете слагаме в уреда за мидички. Аз я наричам мидичка. Правя различни видове теста и я ползвам. И така по една лъжица супена си слагам от сместа с каймата, лука и подправките. Затварям и притискам формичката. Нареждам ги върху тава, застлана с хартия за печене. Оставям да втасат всички мидички за около 35 мин.

Вече готови ги мажем със сместа от олио и жълтък с помощта на четка. Ръсим със смесица от сусам и ким. Печем на 180 градуса в загрята фурна. След като се изпекат, ги слагаме в подходящ съд. Хапваме за закуска, но може и когато очакваме гости.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мидички с кайма и ронена чебрица


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди