Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури » рецепта Миди с девесил и вино
Миди с девесил и вино
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
800 г миди
30 г масло
150 мл бяло вино
1/2 връзка девесил
сол - щипка
Черупките на мидите се изтъркват и се почистват много добре. Измиват се. След това дълбока тенджера с капак се слага на котлона. В тенджерата се поставят мидите и се заливат с бялото вино. Нарязваме си на малки парченца маслото. Накъсваме си девесила, аз не го режа. Слагаме в тенджерата и маслото, девесила и малко солчица. Тенджерата се захлупва и задушава. Следим си кога ще се отворят мидите. След като се отворят всички миди и се покаже месестата част, си вадя една, за да опитам дали са се сварили. Да ви е сладко.
Още рецепти за Гарнитури
Салата с броколи, карфиол и моркови
Наденица с къдрави пържени картофи - за ничинаещи
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Миди с девесил и вино
От форум:
От друг сайт: