Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури » рецепта Миди с девесил и вино

Миди с девесил и вино

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

800 г миди
30 г масло
150 мл бяло вино
1/2 връзка девесил
сол - щипка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Миди с девесил и вино

Черупките на мидите се изтъркват и се почистват много добре. Измиват се. След това дълбока тенджера с капак се слага на котлона. В тенджерата се поставят мидите и се заливат с бялото вино. Нарязваме си на малки парченца маслото. Накъсваме си девесила, аз не го режа. Слагаме в тенджерата и маслото, девесила и малко солчица. Тенджерата се захлупва и задушава. Следим си кога ще се отворят мидите. След като се отворят всички миди и се покаже месестата част, си вадя една, за да опитам дали са се сварили. Да ви е сладко.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Миди с девесил и вино


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди