Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури » рецепта Миди с девесил и вино
Миди с девесил и вино

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
800 г миди
30 г масло
150 мл бяло вино
1/2 връзка девесил
сол - щипка
Черупките на мидите се изтъркват и се почистват много добре. Измиват се. След това дълбока тенджера с капак се слага на котлона. В тенджерата се поставят мидите и се заливат с бялото вино. Нарязваме си на малки парченца маслото. Накъсваме си девесила, аз не го режа. Слагаме в тенджерата и маслото, девесила и малко солчица. Тенджерата се захлупва и задушава. Следим си кога ще се отворят мидите. След като се отворят всички миди и се покаже месестата част, си вадя една, за да опитам дали са се сварили. Да ви е сладко.
Още рецепти за Гарнитури
Салата с броколи, карфиол и моркови
Наденица с къдрави пържени картофи - за ничинаещи
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Миди с девесил и вино
От форум:
От друг сайт: