Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Месеница с млечно тесто

Месеница с млечно тесто

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Продукти за тестото:
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. кисело мляко с 1/2 каф.лъж. хлябна сода и няколко капки оцет
1 ч.ч. вода
1/2 кубче прясна мая
лъжица сол
щипка захар
2-3 суп.лъж.олио
брашно за еластично тесто.

Продукти за плънката:

2-3 разбити яйца
сирене около 300 г.
разтопено краве масло около 80-100 г.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Месеница с млечно тесто

Замесваме тестото от продуктите и оставяме да втаса. Готовото тесто разделяме на няколко топки, от които разтегляме с ръце кори. Всяка намазваме с разтопено масло, с яйца и поръсваме сирене. Навиваме на рула, след това на охлювчета и подреждаме с намазани с масло ръце в тавичка, предварително поръсена с мазнина. Готовата месеница, оставяме да втаса, намазваме с останалите яйца, поръсваме с масло и печем във фурна до готовност. Изваждаме, напръскваме с вода и покриваме с кърпа за около пет минути да омекне.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Месеница с млечно тесто


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама