Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Мекици
Мекици

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 яйце
половин кубче мая за хляб
250 мл. хладка вода
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
брашно
олио за пържене
сирене
Маята се слага във водата да се разтвори и се сипва при разбитото заедно със солта и захарта яйце. Добавя се брашно и се замесва тесто. Оставя се 30 минути да втаса и след това се оформят мекици, които се пържат в олио. Може да се направят с плънка от сирене.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Започнах тази рецепта и се оказа, че нямам яйца. Намерих решение от един сайт и замених яйцето с 2 супени лъжици вода + 2 чаени лъжици бакпулвер. Наистина се получи и мекиците бяха сполучливи и без яйце.

Любимата ни закуска!
Ако желаете, може да сложите линк към Мекици
От форум:
От друг сайт:
Марияна Желева