Публикувана от Илияна Димова на 01 Юли 2012
![]() | Необходими продукти за около 25 малки гъбки: 1/2 чаена чаша разтопено краве масло 2 пакетчета ванилия 1 ч.ч.пудра захар 1 ч.ч. брашно малко какао на прах |
Смесваме разтопеното краве масло с пудрата захар и ванилиите и разбиваме енергично до получаване на пухкав крем. Добавяме брашното и замесваме тесто. От него оформяме топчета, малко по-големи от орех , които подреждаме в намазана с мазнина тавичка. С малка капачка, потопена в какао на прах, оформяме гъбките, като леко притискаме в средата на маслените топчета. Печем (сушим) сладките в слаба фурна на 100-150 градуса, като внимаваме да не станат розови, трябва да са белички. |