www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 01 Юли 2012

Маслени гъбки

Необходими продукти
за около 25 малки гъбки:
1/2 чаена чаша разтопено краве масло
2 пакетчета ванилия
1 ч.ч.пудра захар
1 ч.ч. брашно
малко какао на прах

Смесваме разтопеното краве масло с пудрата захар и ванилиите и разбиваме енергично до получаване на пухкав крем. Добавяме брашното и замесваме тесто. От него оформяме топчета, малко по-големи от орех , които подреждаме в намазана с мазнина тавичка. С малка капачка, потопена в какао на прах, оформяме гъбките, като леко притискаме в средата на маслените топчета. Печем (сушим) сладките в слаба фурна на 100-150 градуса, като внимаваме да не станат розови, трябва да са белички.